obrazna-refleksoterapija

Obrazna refleksoterapija je sodobna komplementarna metoda zdravljenja, katere prednost je, da se usmerja v vzrok, in ne le v posledice bolezni, zato se uravnovešajo tako telesni kot čustveno-miselni procesi posameznika.

Obrazna refleksoterapija je dopolnilo konvencionalnim terapijam, ki je uporabna tako za preprečevanje kot zdravljenje akutnih in kroničnih težav.

Za harmonično ravnovesje telesa in duha.

Obrazna refleksoterapija je edinstvena celostna metoda zdravljenja, ki združuje kitajsko tradicionalno medicino in spoznanja o akupunkturi ter pomembna tradicionalna terapevtska znanja iz Andov in Vietnama o obraznih conah, kakor tudi spoznanja sodobne nevrološke znanosti. Gre za terapevtsko metodo, ki je prijetna, neinvazivna in ima izjemne učinke. Ker je obraz že lokacijsko najbližje možganov, lahko preko njegove obravnave vplivamo na centralni živčni sistem in s tem na delovanje možganov.

UČINKI

Obrazna refleksoterapija Sorensensistem TM je prijetna, sproščujoča in ima hitre učinke. Blagodejno deluje na imunski sistem, hormonalno ravnovesje, možgane in živčni sistem, mišice, organe in čustvene težave.

Posebej uspešna je pri:

  • obrazni paralizi,
  • glavobolih,
  • migrenah,
  • težavah s sinusi,
  • hormonskih motnjah ter
  • posledicah stresa.

Deluje kot naravni face lifting, saj omehča gubice in izboljša tonus kože, počutje, predvsem pa omili posledice stresa, pomaga pri težavah v menopavzi, pri vseh hormonskih motnjah, pri alergijah, kožnih boleznih, migrenah, bolečinah, depresiji, nespečnosti, pri ohromelosti obraznih mišic …

KAKŠEN JE NJEN VPLIV?

Z obrazno refleksoterapijo se vpliva na delovanje celotnega organizma, z uravnavanjem cirkulacije krvi in hormonov se posledično izboljša celotno počutje človeka. Prek centralnega živčnega sistema se po tej metodi v telesu sproščajo kemične substance, ki so povezane z imunskim sistemom in endogenim mehanizmom vpliva na bolečino. Takšna metoda omogoča odpravljanje vzrokov zdravstvenih težav in hkrati pospešuje proces zdravljenja.

POSTOPEK

Refleksna masaža obraza se začne s sprostilnimi potegi prek obraznih kosti in mišic ter pritiski na meridianske točke. Terapevt z otipom ugotavlja stanje podkožja, ki sporoča o strankinem telesnem (ne)ravnovestju. Na podlagi tega se določi nadaljnje prijeme za uravnovešanje organizma.

Glede na strankine potrebe se masažo nadgradi s terapevtskimi prijemi (mišična stimulacija, pritiski na refleksne točke, potegi preko lasišča, črevesno povezavo, itd..). Kadar se stranka odloči za večtedensko terapijo, se na podlagi njene zdravstvene zgodovine in trenutnih potreb sestavi terapevtski plan.